Magnus Uggla rustar sig för krig mot Spotify

Som en skrämd liten pudel reser Magnus Uggla ragg, morrar åt Spotify och Sony Music för att han på sex månader bara tjänat lika mycket/lite som "en halvdan gatumusikant drar in på en dag" på musiktjänsten. Hans blåa blod kokar.
Det var förstås bara en tidsfråga innan någon "artist" skulle göra ett utfall mot musiktjänsten, och att det blev just en 55-årig östermalmare, med lika stor trovärdighet som en afrikansk ex-diktator inför en krigstribunal, är helt i sin ordning.
"I väntan på en hederlig nättjänst", som han skriver på sin blogg, tänker han därför lyfta bort sin låtkatalog från Spotify. Jag tror en sådan åtgärd kallas sanering.

Nu vet jag inte hur avtalen ser ut, vems plånböcker ersättningsmodellen gynnar, artisternas eller skivbolagens. För om det nu är så att Sony Music dragit sina artister vid näsan är Ugglas raseri berättigat. "Jag blir hellre våldtagen av Pirate Bay än rövknullad av Hasse Breitholtz och Sony Music." Eftersom siffror saknas, någon slags redovisning av hans utbetalningar, är det omöjligt att avgöra om det är Hasse som är boven i dramat eller om det bara är Uggla som mår illa av att ha skrivit samma låt i 20 år och idisslat sig till framgång.
Fortsättning lär väl följa, precis som en "ooooohaaa oooooaaha"-refräng följs av en "aaaoooaa aahhaaao"-refräng i Magnus Ugglas låtverkstad.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar