Carlton Banks lär kidsen "väderkvarnen" och "tusenfotingen"

När vi ändå är inkörda på temat "föredettingar" är det i sin ordning att släpa fram Alfonso Ribeiro i avslöjande dagsljus. Mest känd för rollen som den fjollige rikemanssonen Carlton Banks i tv-serien "The fresh prince of Bel-Air", som blev Will Smiths språngbräda till närmast oöverträffad (kommersiell) framgångsrikedom, har Alfonso i motsats till sin kollega spolats ned i kändisskapets kloaker där man tvingas delta i olika tävlingsprogram och svara på frågor som rör relationen till den i dag miljardkontrakterade vännen från förr (jodå, de umgås än i dag).

För att inte helt falla i glömska kan man portionera ut det lilla som finns kvar av ens falnande stjärnglans på små framträdanden - som det på Suny College, där han bland annat berättar att Janet Hubert, som spelade Vivian Banks i de första 70 avsnitten, var en illmarig häxa som inte hade alla hästar hemma.

Precis som Chevy Chase har Alfonso ätit gott under det senaste decenniet och lagt sig till med en smärre badring runt magen. Vill inte på något sätt insinuera att han är en tragedi på två ben. Han är ju definitivt på grön kvist och ekonomin lär frodas (för något säger mig att han inte är som Michael Jackson som uppenbarligen levde som en bruneisk sultan; Alfonso har för övrigt spelat in en Pepsi-reklam med Michael Jackson när det begav sig).

I särklass roligast är ett YouTube-klipp jag hittat, inspelat '85, där en ung Alfonso på klassiskt tv-shopmanér försöker kränga "Alfonso's breakin' & poppin' book" där kidsen kan lära sig moonwalks, the windmill (väderkvarnen), the centipede (tusenfotingen), the king tut, backspins som garanterat kommer att "flip out your friends", och andra livsnödvändiga dansmoves på mellanstadiediscot.

Annars är väl det mest uppseendeväckande med Alfonso att han delar tvåsamhet med en fjorton år yngre fotomodell, den 23-åriga Taryn Terrell som också agerar kuttersmycke på Wrestling-matcher.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar