Jaaaaaaaaaaa, Usain gillar svenska kvinnor. Och svenskar gillar att ställa ut sitt mindervärdeskomplex i monter.


"Här flörtar Bolt med DN-galan och kvinnorna"

Varje tillfälle som bjuds tar vi, glupsar glatt i oss. Kritiskt tänkande dunstar bort som en vattendroppe i Sahara när någon världsstjärna yttrar sig i positiv riktning om lilla Sverige. Vårt kollektiva mindervärdeskomplex börjar likna en cirkusattraktion, något som folk köar till för att få en glimt av.
Ja, Usain Bolt tycker att kvinnorna i Sverige är vackra (den klick av internationella celebriteter som inte uttryckt denna åsikt är sedan länge utrotningshotad, eftersom alla "utsända reportrar" ryggmärgsfrågar "vad tycker du om Sverige?").
För låt oss vända på resonemanget: varför skulle Usain Bolt inte tycka om Sverige? (I synnerhet när han får frågan av en svensk journalist i Sverige.) Fanns det någon anledning att misstänka att Usain skulle hysa agg mot Sverige?
Och vore det inte trevligt om den där "utsända reportern" drog undan sin mentala skärmsläckare och lät det sunda förnuftet vandra fritt, och därmed undra konkluderande: Säger du inte så här i alla länder?
Jo, "utsända reporter", det gör Usain.
Låt oss hand i hand vandra tillbaka till verkligheten och bry oss mindre om vad en för tillfället snabbspringande jamaican råkar tycka om Sverige (baserat på hans grundliga utforskningar av Stockholms stadion).

0 kommentarer:

Skicka en kommentar