Nyheter24: den sista hjärncellens rop på hjälp + E-Types rävrendezvous

Varför upprörs man, egentligen?
Många tidningar verkar ha som policy att motarbeta "oönskade element av intellektuella yttringar". De är redo att gå i döden för att fördumma Sverige, enligt 50 Cent-devisen: "Get rich or die tryin'"
Tänker framför allt på Nyheter24, en sajt vars kall är att frälsa massorna från en saklig och relevant nyhetsrapportering. Av allt att döma är de framgångsrika i sitt värv.


På nöjessidan möts man av gammal hederlig grävande journalistik: "Miranda Kerr topless" Det visar sig att Miranda är en supermodell, "en av världens vackraste kvinnor" enligt journalisten/textförfattaren/luftslösaren. Vad man som läsare förstår är att det ibland ingår i Mirandas jobb att vara just topless. Och...
Välkommen till Nyheter24, där nyhetsvärderingen rullas i tjära och fjädrar och "journalisterna" ombeds att hänga av sig sin värdighet i kapprummet.

Och apropå det här med nyhetsvärdering så ägnar man drygt 1 500 tecken åt E-Types möte med en rävunge. En typisk mening: "E-Type matade räven med skinka och vatten, och efter den vänliga gesten vägrade rävungen lämna sångarens sida." Och: "På morgonen väcktes E-Type av att räven bet honom på tårna."
Ja, så här ser det ut när Sveriges anti-intellektuella avantgarde bedriver journalistik.

1 kommentarer:

David Noaksson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Skicka en kommentar