iFart vs Pull my finger - eller: USA - the land of opportunities

En av USA:s mest enastående komiker heter Wyatt Cenac. Som korrespondent i "The daily show with Jon Stewart" har han täljt fram en karaktär som är yrkesmässigheten själv - hela han är en kompakt massa av allvar. Och bara det är roligt.
Här i Sverige är han kanske mest känd för sitt inslag om den svenska socialismen. En drift med amerikaners ärvda skräck för allt som påminner om socialism. Intervjun med Leif Pagrotsky är fantastisk, liksom "MTV Cribs"-parodin hemma hos Robyn, där Wyatt Cenac till sin stora fasa upptäcker att Sveriges största popstjärna lever ett källsorterande medelklassliv, utan plasma-tv och troférum.
"Wake up people, you're living in a socialist nightmare", vrålar han från toppen av sina lungor, sicksackande runt på gatorna i Stockholm.

Ett av hans senare inslag handlar om den rättsliga fejden mellan två rivaliserande firmor som båda programmerar mjukvaruprogram åt iPhone. När Wyatt Cenac kliver in i bilden ligger de i luven på varandra, ty de har båda skapat en applikation som gör, uhm, pruttljud.
När ekonomin är körd i botten, och banker går omkull som dominobrickor, slåss två amerikaner om rätten till en digital pruttkudde.
USA - the land of opportunities.

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
iFeud
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political HumorJoke of the Day

0 kommentarer:

Skicka en kommentar