Bye bye värdighet

Någon som vet vad den av ålderdom härjade skådespelaren Christopher Lee (fyller 88 i år) avgav för nyårslöfte? Inte var det i alla fall att aldrig spela in en svulstig hårdrocksmusikal. För det är precis vad han nu har gjort, med svärd i hand, kungliga insignier och en glappande självinsikt (det senare finns det förstås talrika exempel på i hans filmografi; "Polisskolan 7 - Uppdrag Moskva", någon?).

Den gamle herrn med de oregerliga ögonbrynen - stora nog att ge härbärge åt flyttfåglar - har förstås lånat ut sin röst till Manowar och Rhapsody Of Fire tidigare; två band som också har infört nolltolerans mot självdistans. Låter allt det här elakt? Lyssna i så fall på de ljudklipp som finns att tillgå på bandets MySpace-sida (länk).

"Thirty years of campaigning consumed / To subject those pagans to Christian rules", deklamerar Christopher Lee i "Act III: The bloody verdict of Verden", och man undrar om det kan bli mer högtravande. Då dyker några hovnarrar upp och körsjunger för kung och fosterland. Och sådär verkar det fortsätta, med darrande överläppar, episka hovslag i natten och pretentioner som får självaste Peter Jackson att rodna.

Skivan släpps den 15 mars. Årets kulturhändelse, antagligen.

Och avslutningsvis en liten "vad var det jag sa?"-exercis: Soundgarden återförenas, precis som jag förutspådde här (länk). Rykten har visserligen varit i omlopp i flera år nu, så det var mest en fråga om när, inte om. Sensationsvärdet är märkvärdigt lågt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar