Sveriges största exportvara: idioti

"Kompetens motsvarar inte inkomst", slår Anna Skipper klarsynt fast, apropå uppgiften att Anna Anka schakrat till sig över två miljoner kronor för sin medverkan i TV3:s produktioner. Vad är talang och begåvning mot några riktigt korkade oneliners? Ingenting. Tiden är ur led, precis som fru Ankas fossila åsikter (daterade till någonstans mellan 500 f.Kr och den första encelliga organismen). Fantastiskt det här med den fria marknaden, tillgång och efterfrågan, och att vår omättliga aptit på avvikande människor har drivit upp aktierna för sådana som Anna Anka. Välkommen till uppmärksamhetens ekonomi. En modern freak show som är mer accepterad eftersom den angår inre i stället för yttre lyten. "Skäggiga damen" har blivit den "nollställda damen".

Samtidigt rapporterar Aftonbladet att Basshunter - denna Palle Kuling-figur - får närmare en miljon kronor för att hänga med några andra b-kändisar i brittiska Big Brother. Vad han egentligen borde få är förstås ett kok stryk.

Näst efter vapen är Sveriges största export idioti. Vårt stolta fädernesland.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hemskt men sant.

Anonym sa...

Klaga hur mycket du vill, men de har pengar och det har inte du. Och de har också försökt ta olika chanser för att nå sina mål, än att sitta och skriva inlägg om att klaga på vad andra lyckats med.

David Noaksson sa...

Och jag måste hylla alla personer som har "lyckats", eller? I så fall är det förbjudet att framföra kritik mot högavlönade personer, oavsett gärning eller ogärning. Rimligt, du. Tänk efter innan du skriver inlägg i all anonymitet.

Inger Rozèn_Chintoh sa...

Jag instämmer med Skipper!Bra talat!

Skicka en kommentar