Be the giver or the undertaker

Snygg video, okej låt. Fyra sidor lång intervju med bandet i senaste Close-Up Magazine, #124.

4 kommentarer:

Alexander. O sa...

Kommer Close-Up någonsin att börja intervjua bra underground band igen?

Eller har dom helt slutat med det för att ge plats åt cirkus band som Dimmu Borgir & Watain?

Okej att rock-journalistik mestadels handlar om skoj som detta:

"Svårt att säga. Tror att man kan beskriva det som människans skuggsida. Det heliga odjuret som bor inom mig. Det är han som står på scenen."

Citerat från din Watain intervju. Man måste ju få garva lite ibland, men det vore nice att läsa om band som faktiskt håller denna musik vi älskar fräsch, o kvalitativ, istället för att datera den med skivor som Lawle$$ Darkne$$ bara för att casha in på ett band-namn och tidigare bra alster.

Okej att Close-Up behöver sälja ett antal exemplar för att kunna fortsätta, och därmed skriver om band som är mer kända inom industrin för att locka mer kunder, men en del mindre kolumner skulle CU säkert kunna ägna åt de bra, mindre banden.

Som ett band som 'Ehnahre', till exempel. Eller Ulcerate, från Nya Zeeland.

David Noaksson sa...

Som du själv skriver är det nödvändigt med en del eftergifter till läsarna. Man kanske kan ifrågasätta att tidningen upplåter tre sidor till Disturbed, men samtidigt är det - precis som i musikbranschen i stort - omöjligt att överleva rent ekonomiskt om man bara skriver om band som en procent av läsarna känner till. Kanske har det blivit sämre med den varan på senare tid, det är inget jag direkt analyserat. Vad som ska vara med i tidningen och vad som inte ska vara med är i regel beslut som tas på redaktionen. Men du har ju åtminstone "nytt blod"-sektionen där fyra nya band uppmärksammas.

Problemet - om man nu kan kalla det så - är i grund och botten att det finns alldeles för många bra metalband att skriva om. Om du vill kan du höra av dig till redaktionen på mail at closeupmagazine.net och tipsa om Ulcerate och Ehnahre. Det skadar åtminstone inte.

Sedan är jag ganska övertygad om att väldigt många tycker att "Lawless darkness" är en kvalitativ skiva (jag är en av dem). Dessutom är det ett band som faktiskt har något att säga - oavsett vad man tycker om inneållet i det - och därför mer intressanta att intervjua än ännu ett band som inte kommer så mycket längre i sina resonemang än att de hatar religion, punkt.

Alexander. O sa...

"Sedan är jag ganska övertygad om att väldigt många tycker att "Lawless darkness" är en kvalitativ skiva (jag är en av dem)."

Haha, aj vad arrogant min kommentar fördes fram, känns det som nu. Jag var mest skämtsam, även om jag inte gillar Watain speciellt mycket och tycker att nya skivan är överskattad. Det hela är såklart endast min personliga åsikt.

Och sen finns det nog mer intressanta, djupgående band som har mycket att säga om sin egen musik, och konceptet bakom sitt eget band, än att agera pseudo-intellektuella social commentators, som fördömer gud, men diggar djävulen. Just sayin'... No disrespect, or anything. Jag tror man skulle kunna göra en riktigt maffig, givande intervju med 'Ehnahre', till exempel.

Checka denna: http://ithacaunderground.blogspot.com/2010/02/ehnahre-interview.html

Jag kan förvisso säga upp mina prenumeration om jag inte är längre intresserad av att läsa CU. Så, min första kommentar är inte menat att tas som gnäll. Jag ville bara fånga din uppmärksamhet lite.

Jag har för övrigt mejlat Robban några gånger angående band, men det finns väl inget intresse, eller tid och rum för dessa.

Grejen är ju att större skivbolag har oftast lättare att göra promotion genom att sända ut skivor till internationella tidningar, och den här "Nytt Blod" sektionen blir då 'rostigt vatten med en rejäl dos marknadsförings-urin', istället. Och, inte för att komma ut som arrogant, för alla gillar olika band o allt det där, men det hela leder till att en massa talang som förtjänar lite uppmärksamhet går förbisedd i "Nytt Blod" sektionen, just på grund av att dessa band inte ligger på feta skivbolag.

Okej att Webzines oftast sköter sådant som etablerade tidningar inte hinner med, men CU började ju som en tidning som täckte en växande Death Metal scen som ändå var underjord. Det är väl en inställning som skulle fortsätta hålla tidningen frisk. 'Suicide Silence' är inte nytt blod, det är fan rostigt vatten direkt från ett kolossalt avlopp från en scen som är direkt skadlig för hälsan. Just sayin'...

Men, till en viss del kanske det inte spelar någon roll, för man får väl se efter skribenternas smak, också. Jag fattar att skriva om musik ska vara mer av en hobby, och därför kan det vara en fördel att man har en personlig koppling till ett bands musik för att kunna utföra en grundlig intervju.

Så, om inte någon skulle digga typ, Ulcerate, så blir det svårare. Robban kanske tycker dom är skit dåliga och valde att ignorera mina mejl. :P

Och en annan sak: Finns det möjlighet att nå dig via mejl?

Jag tycker för övrigt att du har en intressant, öppen smak. Det skulle vara kul och korrespondera på något sätt. Nya 'Deathspell Omega' kommer ju ut i November!

David Noaksson sa...

Håller med dig om att det är trist att kapital och marknadsföring påverkar vilka band man skriver om, särskilt när det gäller mindre band. (I fråga om större band kan jag - trots att jag inte har mycket till övers för musiken - ändå ha viss behållning av att ta del av deras tankar och åsikter, förutsatt att texten är välskriven, förstås.) Tvivlar med andra ord inte på att Close-Up kan vara mer "cutting edge" som det heter, men det kräver också att man håller sig ajour med ett enormt flöde av band/musik och har tentaklerna ute. För det mesta har man fullt sjå med att bara lyssna igenom de för genren obligatoriska skivorna.

Vet inte om - och i så fall vad - Robban svarade dig, men det är alltid uppskattat med synpunkter på innehållet. Någon undergroundtidning kommer CU aldrig bli (igen), men att bevakningen kan bli bättre är säkert sant. Jag kan själv sakna en del band i tidningen, ibland för att jag glömt att tipsa redaktionen om aktuellt skivsläpp, ibland för att förslaget inte får något gehör.

Ja, nya DO är helt klart efterlängtad. Gör de några intervjuer öht? I så fall borde Lars Martinsson ligga i startgroparna att intervjua dem.

Du kan nå mig på noak at metalheart . se

Skicka en kommentar