Chevy Chase tillbaka i skolbänken

För ungefär ett år sedan skrev jag ett inlägg om Chevy Chase. Inte så mycket om honom, kanske, mer om jakten på hans försvunna karriär. Att han medverkade i TV4-komedin "Hjälp!" sa väl egentligen allt som behövde sägas. Tyckte jag då, i alla fall, innan jag hade manglat igenom 25 avsnitt av tv-serien "Community". På något sätt fyller den ett tomrum. Den är inte lika rolig som "The office", inte lika smart som "30 rock" och inte lika relevant och samtidsinkännande som "Modern family". Däremot är den mysig, på ett sätt som många 90-talsserier var, säg "Vänner" eller "Spin city".

Serien handlar om en studiegrupp på ett community college - motsvarande Komvux, mer eller mindre - och Chevy Chase är åldermannen i gänget, en plump och homofobisk herre som sitter med fördomar upp till halsen, men som helst av allt vill vara häftig och modern. Lite som huvudpersonen, spelad av Joel McHale, som är provocerande cool. Han är egentligen en advokat, men har fått yrkesförbud eftersom hans examen förklarats ogiltig. Därför är han tvungen att svälja stoltheten och sätta sig bakom skolbänken igen. Delvis påminner han om en förvuxen Zack Morris från "Pang i plugget". En observation Abed Nadir - som rolltolkas av Danny Pudi, om det namnet säger er något - hade kunnat göra, eftersom hela hans liv kretsar kring tv:n. Varje gång han öppnar munnen ramlar det ut en populärkulturell referens, och han ser världen genom ett sitcomfilter. Det finns inte en enda situation som inte går att relatera till den eller den scenen i den eller den episoden från den eller den tv-serien. Ja, ni fattar. Ett exempel på det får runda av det här inlägget.



Förresten, ståuppkomikern och "The daily show"-korrespondenten John Oliver gör en del inhopp då och då också, lite som en kvalitetsgaranti med glasögon och brittisk icke-frisyr.
Och den informationen firar vi med ett bonusklipp, en briljant diss av "Glee".

0 kommentarer:

Skicka en kommentar