Låt oss prata om Carl Jung och jakten på universums mittpunkt

Vad händer om man barrikaderar sig i en stuga ute på landet med en trave Katharine Hepburn-filmer, filosofiska traktat av Carl Jung och en vag idé om att göra en "musikalisk resa i djupled"? Heter man Melissa auf Der Maur slutar det med ett multimedialt fyrverkeri som tar rygg på "en ensam kvinna, en symbol för det universellt kvinnliga, som transcenderar genom landskap, tidszoner och dimensioner i jakt på universums mittpunkt och kraften som öppnar vägen till alltings början."

Jag skojar inte. "Out of our minds" heter projektet och är ett konceptuellt verk som omfattar ett fullängdsalbum, en kortfilm och en serietidning. I kommande numret av Close-Up Magazine kan du läsa min intervju med denna fascinerande kvinna - före detta medlem i det Courtney Love-frontade bandet Hole och inhyrd sessionsmusiker i The Smashing Pumpkins. Om hon också har examen från förnämliga konstskolor? Gissa.

Skivan är inget annat än fantastisk och är ett måste för alla som vill leva ett drägligt liv. På Spotify kan man simulera denna astralresa till universums mittpunkt. Och med tanke på att man knappt vet vad som är upp och ned och fram och bak i Melissas värld (på ett alltigenom positivt sätt ska tilläggas) känns det helt naturligt om ni börjar med skivans avslutande spår, "1000 years", som smyger igång om ni klickar här.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar